Opretning af gulv med gulvspartel selvnivellerende

Hvad er gulvspartel?

Du kan med fordel vælge at bruge gulvspartel på dit gulv, hvis du har brug for et helt jævnt gulv, eller hvis du ønsker at lægge linoleum, trægulv, klinker eller epoxy. Forskellige former for gulvspartel, er stærke nok til, at der kan køre meget tunge landbrugsmaskiner på det, og det er derfor en rigtig god løsning, til eksempelvis dit værksted eller din lade.

Gulvspartel fungerer fint som et jævnende lag under for eksempel linoleum i køkkener. Dermed kan det være en løsning, der gør, at du ikke behøver at lægge et helt nyt gulv fra bunden, så gulvspartel kan spare dig for både tid, penge og besvær.

 

De mange forskellige typer spartel

Når du skal have nyt underlag på dit gulv, er det vigtigt, at du vælger den rigtige type. Der findes nemlig mange forskellige typer, men det kan også være svært at finde hoved og hale i alle betegnelserne, da mange af termerne bruges om det samme. Det gælder gulvspartel, betonopretning, flydegulve, selvnivellerende spartelmasse og cementbaseret afretning.

Selvom mange af ordene bruges om det samme, er der stadig flere typer gulvspartel. Hos Gulvtrim har vi 6 forskellige typer gulvspartel, som vi anvender, alt efter hvilken type gulvbelægning, der skal ovenpå gulvspartlen, da de forskellige typer egner sig bedst til specifikke underlag.

 

Brug gulvspartel som undergulv

Fordi vi hos Gulvtrim har så mange forskellige typer gulvspartel, betyder det, at valget af spartel afhænger af flere ting. Blandt andet afhænger det af, hvor store krav, der er til træk- og slidstyrken, hvilke egenskaber undergulvet skal have, og de udefrakommende faktorer, såsom rummets temperatur eller fugtniveau. Det spiller også ind på valget af gulvspartel, hvor hurtigt det skal tørre, og hvor tykt laget af spartel skal være.

Samlet set, betyder det, at du skal bruge én type gulvspartel, hvis du skal have klinker eller trægulv ovenpå og en anden type, hvis du skal have, epoxy eller klar lak ovenpå.

 

Hvorfor er gulvspartel som undergulv vigtigt?

Gulvspartel kan være nødvendigt at have som undergulv, hvis gulvet skal oprettes, inden der skal trægulv på, eller hvis der skal fuldlimet belægning på. Her arbejdes der med et krav om +/- 2 millimeter på 2 meters retholt i forskel. Det kan også være nødvendigt med gulvspartel som undergulv. Det giver et bedre resultat end hvis man lægger det nye gulv direkte ovenpå betonen.

Der er dog nogle krav til gulvspartel. Underlaget, det skal ligge på, skal være rent, fri for fedt og det må ikke være porøst.

 

Kontakt os for mere information om gulvspartel

Hvis du har flere spørgsmål til gulvspartel, eller du gerne vil have et tilbud på gulvspartel, kan du kontakte os på telefon 51324158 eller mail: post@gulvtrim.dk og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, men at få helt perfekte gulve.

Vi ser frem til at høre fra dig, og levere et stykke arbejde som kan betale sig for dig!

Galleri